Praktijkcasus: Het team wil niet mee in veranderingen

De vraag

Een ondernemende tandarts neemt contact met me op. Hij is gefrustreerd. Uit alles wat hij in zijn leven doet haalt hij bergen energie, maar in zijn tandartspraktijk stroom hij leeg. Er is zoveel potentieel, maar zijn team lijkt alleen maar op de rem te trappen. De ambitieuze ondernemer wil dat zijn team zijn enthousiasme gaat delen en vol energie meegaat met zijn veranderingen. Dan krijgt hij vast z’n energie weer terug. Aan mij de vraag om zijn team daarin te helpen.

Ze willen niet mee maar er is zoveel mogelijk

Mijn aanpak

Aanvankelijk lijkt het ‘probleem’ bij het team te liggen. “Het team realiseert zich niet in wat voor gave praktijk ze werken. Ze willen niet mee, maar er is zoveel mogelijk!”

Door coachingsgesprekken met mij, in zijn praktijk en via Facetime, realiseert de praktijkhouder zich dat iedereen anders denkt. Waar hij heel enthousiast wordt van moderne snufjes en verandering, boezemt datzelfde bij anderen soms angst in. Hoe harder hij gaat trekken, hoe harder zijn team z’n hakken in het zand zet. Zo creëren ze met elkaar patronen waar ze veel energie mee verliezen.

De tandarts krijgt in onze 1-op-1 gesprekken het ene inzicht na het andere. Allerlei kwartjes vallen op hun plek en hij maakt een grote persoonlijke ontwikkeling door. In plaats van dingen op de automatische piloot te doen en dat heel normaal te vinden, reflecteert hij op zijn handelen en het effect ervan. Hij maakt bewuste keuzes en probeert nieuw gedrag uit.

In teamsessies begeleid ik de praktijkhouder en zijn team om te reflecteren en in gesprek te gaan met elkaar. Over de toekomst en over hoe ze samenwerken. Dat is wennen en spannend, en soms ook zoeken. Maar uiteindelijk is het voor iedereen helder waar ze naartoe gaan.

In de teamsessies bespreken we ook het persoonlijke gedragsprofielen dat iedereen ontvangen heeft. Zo krijgen ze inzicht in hun eigen gedrag en het effect daarvan op de ander. Door de profielen met elkaar te bespreken leert het team effectiever samen te werken.

Het resultaat

De tandarts is blij om te merken dat hij niet langer met tegenzin naar zijn praktijk gaat. Hij begrijpt z’n teamleden beter. Doordat hij anders communiceert, gebeuren er juist de dingen die hij zo graag wilde zien. Daar geniet hij van en hij blijft experimenteren en reflecteren.

Het team is blij met de duidelijkheid en de verantwoordelijkheid die ze nu krijgen. Het is nog wat wennen om met elkaar gesprekken aan te gaan, dus we pakken door met communicatietrainingen. Maar de belangrijkste basis is gelegd: er is duidelijkheid en begrip over en weer.

We begrijpen elkaar nu veel beter

Contact

Stuur me gerust een mailtje. </br> Je kunt me ook bellen op </br> 06 - 17 38 00 43.