Praktijkcasus: Passie weg. Praktijk stoppen?

De vraag

Een echtpaar runt samen in een tandartspraktijk. De man is tandarts en de vrouw is praktijkmanager. Hun energie is weg. De lol in het werk verdwenen. Frustraties torenhoog. De tandarts denkt eraan te gaan stoppen, maar weet niet goed hoe. Hij heeft zoveel moois opgebouwd, dat wil hij graag goed overdragen. Maar hoe? Ze schakelen mijn hulp in om ze hierin te begeleiden.

Ik gooi de handdoek in de ring.

Mijn aanpak

In de coachingsgesprekken die volgen blijkt dat ze niet per se willen stoppen, maar dat ze nu hun passie verloren zijn. Stoppen leek hen de meest logische stap. Maar eigenlijk is dat niet wat ze écht willen. Ze zaten alleen vast in de huidige situatie en wisten niet hoe daaruit te komen.

Door gesprekken met mij komt er beweging in vaste overtuigingen van hoe dingen horen en wat mogelijk is. Ze maken keuzes die ze nooit durfden te nemen. Spreken dingen uit die ze zelfs amper durfden te denken. Ze voelen zich zelfverzekerder. Nemen beslissingen. Focussen op wat ze willen en overkomen angsten. Ze krijgen weer volop energie. En dat werkt motiverend. Wanneer het spannend wordt, help ik ze om trouw te blijven aan zichzelf. Om door te zetten, ook al is de uitkomst onzeker. Om vol  te houden ondanks weerstand van medewerkers.

Het resultaat

En wauw, wat een fantastisch resultaat! “Eerst wilde ik het bijltje erbij neergooien, maar door jou heb ik weer passie in mijn werk.” zei de tandarts. Alle dromen van ze zijn uitgekomen en zelfs overtroffen.

Ze werken weer met plezier, krijgen er zelfs energie van. Er zijn wat wisselingen in het team geweest en er waait weer een frisse wind in de praktijk.

De relatie van het echtpaar is verbeterd doordat ze weten waar ze bij elkaar aan toe zijn. De energie en liefde spat er vanaf!

En wat de toekomst betreft? Daar liggen meerdere opties voor open en met mijn ondersteuning onderzoeken ze die met veel plezier. Stoppen? Nou, voorlopig nog niet. Ze genieten weer volop van hun werk in de tandartspraktijk!

Eerst wilde ik het bijltje erbij neergooien, maar door jou heb ik weer passie in mijn werk.

Contact

Stuur me gerust een mailtje. </br> Je kunt me ook bellen op </br> 06 - 17 38 00 43.