Leiderschapscoach voor tandartsen

Leiderschapscoach voor tandartsen 

Na een (telefonische) kennismaking, onderzoeken we jouw situatie en vraag. Wat zijn de knelpunten in jouw team? Wat wil je graag veranderen? Op basis daarvan bepalen we de opzet van jouw coachingstraject. Dat is altijd uniek en volledig afgestemd op jouw behoeftes. Jij kent jezelf en je team het beste. Mijn expertise is om jouw coachingstraject hierop af te stemmen en je te helpen blijvende resultaten te behalen.

Een coachingstraject bestaat o.a. uit een aantal een-op-een gesprekken. Je leert de situatie vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en denkpatronen te doorbreken. Je krijgt inzicht in jouw rol als leidinggevende. Je leert ruimte te zien, besluiten te nemen en concrete verbeteracties in te zetten. Tijdens het hele traject heb je zelf de lead en neem je beslissingen die volgens jou bijdragen aan de beste oplossing.

Als het nodig is, ga ik in gesprek met je medewerkers. Ook observeer ik soms de dagelijkse werkzaamheden, teamsessies en lastige gesprekken. Het komt ook wel eens voor dat ik procesbegeleider ben tijdens een teamsessie, zodat jij je rol als leidinggevende optimaal kunt vervullen.

Ik ben altijd bereikbaar voor ad-hoc vragen en ik werk ook in de avonduren en weekenden.

Verlies niet langer energie aan het aansturen van je team. Los voor eens en altijd de knelpunten in je team op. Ga voor invloed, zelfvertrouwen en plezier! Ben jij klaar voor dit ontwikkelavontuur? Ik help je graag!

Ben je geen tandarts en/of praktijkhouder, maar heb je wel interesse? Bel me gewoon. Dan onderzoeken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Praktijkcases

Je bent zeker niet de enige tandarts die problemen heeft in het team. Of die zoekende is in zijn of haar rol als leidinggevende. Geloof me: bijna iedere praktijkhouder worstelt hiermee.

Veel van mijn opdrachtgevers komen uit de tandheelkunde. Van kleine eenmanszaken tot grote ketens. Om je een indruk te geven van wat ik doe als leiderschapscoach voor tandartsen, deel ik hier een aantal praktijkcases.

Team wil niet mee in veranderingen

Een ambitieuze tandarts is gefrustreerd. Hij wil dat zijn team zijn enthousiasme gaat delen en vol energie meegaat met zijn veranderingen.

Voor het eerst
leidinggeven

Een tandarts neemt binnenkort een praktijk over. Hij heeft geen enkele leidinggevende ervaring en wil dus graag horen hoe hij dat moet gaan doen.

Passie weg,
dus praktijk stoppen

Een echtpaar runt samen in een tandartspraktijk, maar heeft er geen plezier meer in. Ze denken erover te stoppen maar twijfelen nog.

Praktijkmanager
mist overzicht

De praktijkmanager werkt hard. Toch krijgt ze haar werk niet af. Dat frustreert haar, want ze wil iedereen in de praktijk tevreden stellen.

Trainer, gastspreker en auteur

Coachen is mijn vak, maar niet het enige wat ik doe. Ik verzorg ook trainingen voor praktijkhouders en praktijkmanagers, geef lezingen en ben dagvoorzitter op tandheelkundige congressen. Ook ben ik auteur van het boek Passie in Praktijk.

Leiderschap- en communicatietrainer – Ik train groepen praktijkhouders en praktijkmanagers in hun leiderschap en communicatie. Denk aan LSD, situationeel leiderschap, feedback, beoordelingsgesprekken, conflict hanteren etc. Als gecertificeerd DISC-trainer stel ik ook gedragsprofielen op waardoor deelnemers nog meer over zichzelf en anderen leren.

Spreker – Op tandheelkundige congressen sta ik regelmatig voor groepen om mijn visie op organisatieontwikkeling en leiderschap te delen.

Dagvoorzitter – Ik ben soms dagvoorzitter op tandheelkundige congressen.

Auteur – Ik heb het boek Passie in Praktijk geschreven. Dit boek staat vol tips van mij en ervaringen van ondernemende tandartsen. Wil je dit boek hebben? Stuur me dan een mailtje met jouw reden waarom jij het wilt lezen. Als ik die goed genoeg vind, krijg je het boek van mij cadeau! Alleen de verzendkosten zijn voor jouw rekening. Tof hè?

Weer plezier in je praktijk?

Zet nu de eerste stap!

Contact

Stuur me gerust een mailtje. </br> Je kunt me ook bellen op </br> 06 - 17 38 00 43.