Twijfel je of je nog wel op de juiste plek zit? Overweeg je om een andere baan te gaan zoeken? Met deze truc kun jij snel je knoop doorhakken!

Plezier, Prijs en Prestige 

Stel jezelf de vraag: Hoe scoor ik deze baan op de 3 P’s: Plezier, Prijs en Prestige? Dus, heb ik veel plezier in dit werk? Heb ik goede arbeidsvoorwaarden? Heeft dit werk voldoende aanzien? Je score moet minimaal 2 uit 3 zijn om de baan met passie te vervullen. Als ZZP’er maak ik bij elke aanvraag de afweging hoe de opdracht scoort op de 3 P’s. Krijg ik er heel goed voor betaald, maar is het een saaie opdracht en kan ik niet lachen met m’n klant? Dan bedank ik ervoor. Zo behoud ik mijn passie voor mijn vak, en houd ik energie over voor opdrachten waar ik wel graag ‘ja’ op zeg.

Voldoende (toekomst)mogelijkheden? 

Plezier en prijs zijn wel heldere begrippen, maar prestige vraagt misschien een toelichting. Zelf vertaal ik die naar ‘heeft deze baan voor mij voldoende betekenis?’ Leer ik er bijvoorbeeld veel van? Is het een grote organisatie met veel mogelijkheden voor de toekomst? Of beteken ik op deze manier echt iets voor mijn medemens? Zo doe ik dus ook werk waarvoor ik niets betaald krijg, maar dat ik toch met veel passie doe. Natuurlijk kunnen deze 3 P’s je ook helpen om je huidige baan toffer te maken. Onderzoek bijvoorbeeld hoe je extra uitdagende taken kunt krijgen (prestige). Organiseer een bedrijfsuitje (plezier). Vraag of je een opleiding mag gaan volgen (prijs).

Tip voor werkgevers: 

En voor alle werkgevers die dit lezen: alléén een uitmuntend salaris bieden is dus nooit voldoende om passievolle medewerkers aan je organisatie te binden.

Marloes den Heijer

Teambuilder voor tandartspraktijken

www.passieinpraktijk.nl

 

Blog op Medisch Ondernemen

Recommended Posts
Contact

Stuur me gerust een mailtje. </br> Je kunt me ook bellen op </br> 06 - 17 38 00 43.